Diyabet Hastası Olanlar Herbalife Ürünleri Kullanabilir mi?

Beslenme alanındaki uzmanlarımız, diyabetli bireylerin özelleşmiş beslenme ihtiyaçlarına işaret ederek, beslenme düzenlerinde herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorlarına başvurmanın önemini vurgulamaktadırlar. Herbalife ürünleri, sağlıklı yetişkinlerin güvenle kullanabilmesi adına AB ve ulusal yasalar doğrultusunda üretilmiştir.

Diyabet Hastaları, Herbalife Ürünlerini Tüketebilir mi?

Diyabetli bireyler, günlük beslenme düzenlerine belirli Herbalife ürünlerini dahil edebilirler. Ancak, ürünlerimizin besin değeri aroma, porsiyon büyüklüğü ve ürünün kullanım amacına göre değişiklik gösterebilecektir.

Örneğin, (ürün etiketine uygun şekilde hazırlandığında) Herbalife Formül 1 Öğün Yerine Geçen Besleyici Shake Karışımı Vanilya Aromalı, her 250ml’lik porsiyonunda 20 gram karbonhidrat içerirken, Formül 1 Öğün Yerine Geçen Shake Karışımı Çikolata Aromalı, aynı miktar için 18 gram karbonhidrat içermektedir.

Diyabetli bireyler için hangi ürünlerin uygun olduğu bir dizi faktöre bağlıdır. Bu faktörler arasında genel sağlık durumu, diyabetin türü, doktorun karbonhidrat alımı hakkındaki önerileri ve kullanılan ilaçlar yer almaktadır.

Bunun yanı sıra, beslenme düzeninde yapılacak herhangi bir değişikliğin kan şekeri kontrolünü ve ilaçların etkilerini değiştirebileceği ve bazı diyabet hastalarının belirli diyet kısıtlamalarına tabi olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Tip 1 Diyabet ve Tip 2 Diyabet arasında beslenme gereksinimleri açısından farklılıklar olabilir. Sağlık profesyonelleri, ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için gcs@herbalife.com adresi üzerinden Herbalife ile iletişime geçebilirler.

Diyabet Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Diyabet, vücudunuzun glikozu (şeker) düzgün bir şekilde kullanamadığı bir hastalıktır. Glikoz, hücrelerinizin enerji kaynağıdır ve kanınızdaki seviyesi insülin hormonu tarafından düzenlenir. İnsülin, pankreas tarafından üretilir. Diyabet, pankreasın yeterince insülin üretmediği veya vücudun üretilen insülini düzgün bir şekilde kullanamadığı durumları içerir. Bu, kan şekeri seviyelerinin yükselmesine ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Diyabetin çeşitli türleri vardır. En yaygın olanları Tip 1, Tip 2 ve gestasyonel diyabettir.

  1. Tip 1 Diyabet: Genellikle genç yaşta başlar ve vücudun kendi insülin üreten hücrelerini yok ettiği bir otoimmün hastalıktır. Tip 1 diyabetli kişiler genellikle insülin iğneleri veya insülin pompaları gibi dış kaynaklardan insülin almak zorundadırlar.
  2. Tip 2 Diyabet: Yetişkinlerde daha sık görülür ve genellikle obezite ve fiziksel inaktivite ile ilişkilidir. Tip 2 diyabetli kişilerin vücutları insülini düzgün bir şekilde kullanamaz (insülin direnci) veya yeterli insülin üretemez.
  3. Gestasyonel Diyabet: Gebelik sırasında bazı kadınlarda ortaya çıkan ve genellikle doğumdan sonra çözülen bir durumdur. Ancak, gestasyonel diyabeti olan kadınların ileride tip 2 diyabet geliştirme riski daha yüksektir.

Diyabet tedavisi genellikle diyet ve egzersiz değişiklikleri, ilaçlar ve bazen insülin enjeksiyonlarını içerir. Unutmayın ki, diyabetli kişilerin kan şekeri seviyelerini düzenli olarak izlemesi ve doktorları ile yakın bir şekilde çalışması önemlidir.

Diyabet Hastalığı Kimlerde Görülür?

Diyabet, her yaşta ve herhangi bir kişide görülebilir, ancak bazı faktörler diyabet geliştirme riskinizi artırabilir. İşte bazıları:

Tip 1 Diyabet:

  • Genetik faktörler: Tip 1 diyabet için genetik bir yatkınlık olabilir.
  • Yaş: Her ne kadar her yaşta görülebilse de, genellikle çocukluk çağı, ergenlik dönemi veya genç yetişkinlik döneminde başlar.
  • Otoimmün durumlar: Diğer otoimmün hastalıklar tip 1 diyabet riskini artırabilir.

Tip 2 Diyabet:

  • Aşırı kilolu veya obez olmak: Vücut ağırlığınız ne kadar fazlaysa, insüline karşı direnciniz de o kadar artar.
  • Yaş: 45 yaş ve üstü kişilerde tip 2 diyabet riski daha yüksektir.
  • Aile geçmişi: Birinci derece akrabanızda (örneğin ebeveyn veya kardeş) diyabet varsa, tip 2 diyabet geliştirme riskiniz daha yüksektir.
  • Egzersiz eksikliği: Aktif olmamak tip 2 diyabet riskinizi artırabilir çünkü kaslarınızın insülini kullanabilme yeteneği zamanla azalabilir.
  • Geçmişte gestasyonel diyabet: Geçmişte gestasyonel diyabeti olan kadınların ileride tip 2 diyabet geliştirme riski daha yüksektir.

Gestasyonel Diyabet:

  • Yaş: 25 yaşından büyük olan hamile kadınlarda gestasyonel diyabet riski daha yüksektir.
  • Aşırı kilolu veya obez olmak: Hamilelik öncesi aşırı kilolu veya obez olmak riski artırabilir.
  • Aile geçmişi: Tip 2 diyabeti olan birinci derece akrabaları olan kadınlarda gestasyonel diyabet riski daha yüksektir.
  • Geçmişte gestasyonel diyabet: Daha önce gestasyonel diyabeti olan kadınların tekrar geliştirme riski daha yüksektir.

Her ne olursa olsun, diyabet belirtileri yaşıyorsanız (aşırı susuzluk, sık idrara çıkma, kilo kaybı, halsizlik vb.) bir sağlık profesyoneliyle görüşmelisiniz. Diyabet erken teşhis edilip yönetildiğinde, diyabetle ilişkili komplikasyonların önüne geçilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir